Eurovizor

De la Neciclopedia
(Редирекционат де ла Eurovision)
Sari la navigare Sari la căutare

Să dezvoltăm o Europă Unită prin incultură și regres

~ Angela Merkel


Festival european de parodie POP[modifică]

Eurovizor este o invenție europeană de parodie POP.

Eurovizorul este un POP Vizor conceput pentru statele europene și care parodiază anii 70-80 ai secolului XX. Eurovizorul este un concurs de striptiz în stil disco, acompaniat de muzică, dans și versuri din secolul trecut. Se organizează în fiecare an.

La concurs iau parte și alte țări din Europa ca: Turcia, Maroco, Israel, Tunisia, Azerbaiжan, Liban, Kazahstan ș.a.

Eurovizor și criza din Moldova[modifică]

Eurovizorul a fost descoperit pentru prima dată de niște colonii americane din Europa, de pe malul stîng al Oceanului Atlantic. Dar s-a constat că descoperirea coloniilor era bună dar nu pentru toți. Așa, după căderea Perdelei de Fer din 1989, Moldova a redescoperit eurovizorul pentru a doua oară în Europa, pe timpul domniei voievodului moldovan Alexandru Ivanovici Pușchin . Noua descoperire însă a adus mari confruntări pe scena politică internă a Republicii Moldova: eurovizorul nu avea o denumire corespunzătoare în limba de stat moldovenească. Academia de Științe a Republicii Moldova a optat pentru două denumiri: Eurovizion și Euroviziune, dar neputîndu-se hotărî nici într-o parte, nici în alta din motive de lipsă de cadre specializate cu studii superioare, a trimis problema la dezbatere în Parlament. Parlamentul a încercat să dezbată un cuvînt din cele două timp de cîțiva ani, dar nu a reușit și s-a desființat. Eurovizorul a provocat criza politcă, care a dus la criza economică și socială din Moldova, în urma căreia țara a sărăcit, sovhozurile s-au închis, s-au tăiat salariile, pensionarii au migrat peste hotare în Italia la lucru, tinerii au amînat nunțile, copiii au rămas desculți și n-au mai putut frecventa școala, iar Zavodul de Tractoare din Chișinău s-a închis, padla... Tot eurovizorul a provocat conflictul transnistrean.

Moldova a fost salvată de Moш Жerilî. Moш Жerilî a trîntit eurovizorul sub microscop și l-a studiat din cap pînă în picioare. Tot Moш Жerilî a stabilit că pe eurovizor îl cheamă Eurovizion și nu Euroviziune.

Citat din cuvîntarea lui Moш Жerilî de la Întrunirea Internațională a Moldovenilor di pisti tăt:

 1. " În primu rînd Eurovizionu este băiet, da Euroviziunea îi fatî. Băiet e mai ghini cî-i mai vajnic șî nujnic ",
 2. " Da în a doilea rînd Euroviziunea e viziuni din vest, fîțîialî din buși, da Eurovizionu îi mai de-a nostru pentru fuligani adevăraț, ca dovadî na poftim slovariu nostru bazarnîi: pantalon, avion, baton, Ion, șpion, tampon, milion, pardon, beton, talon, trambon, stadion, faraon, bablon, pizdon șî. a. "
 3. " Șî iaca di asta noi o sî-l botezăm șî o sî-l scriem în pașaport Eurovizor", o dzîs Moш Жerilî șî s-o închinat adînc. Tăț moldovenii l-au aplaudat zgomotos.

Moш Жerilî a devenit membru de onoare al Eurovizionului și a fost decorat cu medalia de ciocolată de către Academia de Știință a Moldovei pentru merite și eroism de care a dat dovadă față de țara noastră. Moш Жerilî este patriot!

Moldova la Eurovizion[modifică]

Moldova a luat parte la Festivalul de Parodie POP al Eurovizorului de mai multe ori și a cîștigat de cîteva ori locuri neimportante.

Insuccesele Moldovei se datoresc incapacității țării de a face o parodie demodată acătării. Ministrul Culturii și Educației a cerut alocarea mai multor bani bugetari și finanțarea proiectului european pentru retardarea și degradarea cetățeanului simplu. Cu toate acestea guvernul felicită în fiecare an insuccesele rataților moldoveni de la Eurovizor și alții.

Piese de parodie moldovenești[modifică]

 • Baba cu barabanu, de Zdob cu zdub
 • Locul, de surorile Arsenia și Natașa Gordicenku
 • Lupta noastră, parodie la "Limba noastră" Natașa Musteață
 • În Centru la Liova, de Greta Burlac
 • Du-te uăi, de Proiectul lui Nuștiu Cine și Olia din Tiraspol
 • Nu se știe ce, de Pașa Parfenîi

Votarea[modifică]

La Eurovision se votează ca la alegeri, cu mici deosebiri. Dreptul la vot îl are toată lumea. Fiecare drept la vot costă bani. Banii sînt achitați din buzunarele proprii ale proștilor.

Ce nu se votează și ce da[modifică]

 • Eurovizionul interzice votarea piesei muzicale, dansului, versurilor, interpretului, compozitorului.
 • Eurovizionul permite votarea țării preferate.