Limba română

De la Neciclopedia
Sari la navigare Sari la căutare
ACEST ARTICOL ESTE DIN ROMÂNIA

El vine din țara lui Dracula, vorbește română și nu trece aproape Nicolae Ceaușescu.


"Ce, aţi uitat cumva limba română?!"

~ Sişu in "Aici e Romania"

"Noi ştie să vorbeşte româneşte"

~ Moi2k7 despre limba română

"Se ştie că limba română e... curva"

~ Ombladon în "Skitu lu' Ion"

Limba română[modifică]

Limba română este denumirea data în România limbii moldoveneşti. Catalogată ca fiind o limbă de sorginte latină, această minunată limbă a noastră nu prea mai este aşa atrăgătoare pentru tineretul din România şi astfel aceştia se îndreaptă spre alte limbi latine cum ar fi spaniola pe care o învaţă fie pe plantaţiile de căpşuni, fie în faţa tembelizorului urmărindu-l pe Jose Armando cu îi declară dragoste veşnică unei târfe pe nume Marimar. O altă limbă spre care se îndreaptă puradeii românilor este limba rromani sau ţigăneasca mancaţ'aş guriţa ta aia frumoasă, pe care unii o imită, alţii o scot la iveală după ce, mulţi ani şi-au ascuns bine provenienţa sângelui ce le curge prin vene. Alte limbi nu mai ştiu românaşii, în schimb, în loc să se ajute de limbă să înveţe să vorbească corect româneşte, ei se ajută de ea sa satisfacă fete cărora le place sexul oral.

Clasificarea sa ca limbă de sine stătătoare este puternic contestată. Majoritatea lingviştilor specializaţi pe limba moldovenească şi o mare parte a populaţiei României care vorbeşte limba moldovenească ca limbă maternă, susţin că limba română este pur şi simplu limba moldovenească redenumită după criterii politice.

Românizarea Limbii Moldoveneşti[modifică]

În România, minoritatea moldovenească nu are dreptul de a-şi învăţa limba maternă. Copii sunt obligaţi în şcoli să înveţe română în alfabetul latin.

Conflicte politice[modifică]

Moldova a cerut statului român renunţarea la aceste mijloace de agresiune politică prin modificarea voită a statutului internaţional al limbii moldoveneşti şi transformarea acesteia într-un hibrid cu influenţe puternic latineşti, asa-zisa "limbă română". România a negat aceste acuzaţii, de altfel foarte adevărate, şi a învinovăţit Moldova de tendinţe imperiale expansioniste, pus si simplu o falsitate a comuniştilor aflaţi la putere în acest stat (se pot menţiona Iliescu, Voiculescu, ...). Tot ceea ce putem face este să asteptăm, poate poate România va recunoaşte adevărul de necontestat. Demnitarii celor mai mari puteri ale lumii, adica Statele Unite, Anglia, Rusia, Japonia si Insula Şerpilor şi-au declarat acordul pentru poziţia Moldovei şi au promis o opoziţie mutuală faţa de dictatura lingvistică a României.


"Лимбa молдовиняскэ eстe о лимбэ де сине стэтэтоaрe. Aчeшть aшa-зишь "ромынь" ну фak дeкыт сэ стричe рeлaцииле интэрнaционaле прин интродучеря унор минчюнь ши фэкэтурь. Трeбуе педепсиць неaпэрaт. Лимбa "ромынэ" ну eкзистэ." a declarat Voievodul Moldovei, Vladimir Voronin (în traducere liberă, "Adevarat.").


"Ce ai zis, ba uratule????" a declarat al mai mare din România, Moi2k7

Diferenţe majore[modifică]

Există chiar și un Dicționar Moldo-Român

căcat - câcat
copil - copchil
picior - chicior
acela - ashela
masă - masî
casă - casî
mamă - mamă
Iaşi - Ieşi
etc - ietc
eu, el, ea - ieu, iel, ia
ce vrei? - şi vrai?
adu-mi te rog = adă uăi!
pernă - căpătăi
stergar - minastergura
ceapă - şiapî
fată - padrugă
băiat - paţan
Războiul stelelor - Gîlşeavî pi şier
Lovitura fulgeratoare - Palitura cransena
leagăn - Scrînșiob
mă - uăi
femeie - fumei
tanti - chiochi
nene - ghiaghi
lapte condensat - sgușioncî
chiftea - pîrjoală
în România - la Romînia
a se tunde - a se freza
stație - oprire
coafură - pricioscî
a se plimba cu bicleta - a se cătăi cu lisapetu

v d e h
Republica Moldova

Flag map Moldova.png
Stema moldovei.jpg