Odnoklassniki

De la Neciclopedia
Sari la navigare Sari la căutare
Acest articol este legat la Internet

Acesta poate fi un virus, un meme sau orice fericire postat de către cineva.

Дакы ну-ц плаши пи Одноклассники фă ун конт пи Фăсбык!!!

~
Ondoklassniki...

Odnoklassniki (adnaklasniki, odnotrahniki, pornoklassniki etc, din rusă 'одноклассники' -- colegi de clasă) -- site de socializare rus, lansat de o companie britanică, pe care stau mai toți cretinii din Republica Moldova (restul, un pic mai deștepți, stau pe Facebook). Un fel de echivalent al Hi5 pentru moldoveni. La început și-a pus ca scop să-i ajute să se regăsească pe foștii colegi de clasă/școală/universitate/armată, care s-au cunoscut în fosta și măreața URSS, dar și-au pierdut legăturile de-a lungul vremii. Cu timpul, însă, a fost cotropit complet de către retarzi, școlari provinciali și studenți de la silvicultură (una dintre cele mai inferioare forme ale vieții), devenind o adevărată rezervație a prostiei omenești. În Moldova, într-o societate de lume bună, e un mauvais ton să pronunți numele acesteia, iar dacă se află că ai și cont, riști să fii excomunicat.

Partea tehnică[modifică]

În profil lipsesc cu desăvârșire asemenea chestii precum filmul preferat sau cartea (lol) preferată. Cea mai mare atenție se acordă școlilor/instituțiilor absolvite, locurilor de muncă/armată precum și locurilor de trai, prin intermediul cărora sistemul îți caută colegii/vecinii. Sistemul, bineînțeles, oferă posibilitatea să adaugi prieteni
Mai există și un sistem de mesaje, ce reprezintă, de fapt, un IM online.
Și cel mai important lucru sunt fotografiile. Cinci pot fi uploadate gratuit, iar cele adiționale costă adițional (despre asta mai jos). Pentru poze se poate vota cu note de la 1 la 5. Priciom în 99% din cazuri se votează numai cu 5, inclusiv dacă poza e vomitativ-sângerătoare-de-ochi, pentru că chiar și o notă de 4 reprezintă o insultă, ce poate provoca o furtună de rahat în online și razboare IRL.
Mai există și o pagină de oaspeți, unde apar datele oamenilor ce ți-au vizualizat profilul. Știința modernă cunoaște cazuri când lipsa vizitatorilor sau a notelor timp de mai mult de câteva ore cauza atacuri de isterie la pizde proaste.

[1]

Stoarcerea de bani[modifică]

Și, desigur, cretinii nu ar fi fost cretini de nu ar fi plătit bani pentru aer, iar capitaliștii nu ar fi fost capitaliști de ar fi profitat din plin de asta.
Înregistrarea contului, cândva gratuită, acum costă 12,5 MDL. Ștergerea contului costă tot atât. Plata se face prin intermediul SMS la număr magic. Însa asta nu epuizează nici pe departe fantezia bolnavă a managementului atunci când vine vorba de bani. De exemplu, în afară de notele de la 1 la 5, există nota 5+, pe care o poți pune oricui, dar după ce achiți taxa de 30 lei. După asta, nota de 5+, executată în culori aprinse, va apărea în colțul stânga-jos a pozei în cauză, ca toți să vadă. Se consideră că curva satului nu-i în rând cu lumea dacă nu a reușit să găsească vreun toromac care să-i pună cinci cu plus pentru promisiunea unei labe lenoase cîndva peste vreo 10 ani.
Pe lângă nota magică, mai există și cadouri, care sunt, de fapt, nimic mai mult decât imagini disputabil de drăguțe ce apar în fotografia de profil a persoanei cui au fost dăruite. Costă 50 de lei. Curva blocului nu-i în rând cu lumea dacă nu a reușit să găsească vreun toromac care să-i facă un cadou pentru promisiunea unui minet clandestin și grăbit cândva peste vreo 10 ani.
Și, ultima naiobcă de care îmi amintesc, e "Invizibilitatea" -- posibilitatea, pentru o taxă modestă (lol), să vezi profilurile altor persoane fără să apari în pagina "Oaspeți" de la ei.

Jocuri![modifică]

Nu demult, pare-mi-se astă-primăvară, pe acest site neortodox au apărut niște jocuri chinezești, un fel de parodie a celor de pe Facebook (da, da, este chiar și ferma). Ele uimesc prin lipsa ideii centrale ca atare, prin complexitate orientată spre copii preșcolari și prin faptul că unii utilizatori taki nu le pot înțelege. Mda...

Legături externe[modifică]