Pavel Turcu

De la Neciclopedia
Salt la: Navigare, căutare
Pavel Turcu.
      Oops! Poate căutai Enervant?

Un ţăran, nimic mai mult.

~ Mihai Eminescu despre Pavel Turcu

Un ţăran, nimic mai mult.

~ Olia Tira despre Pavel Turcu

Nişte ţăran, nimic mai mult.

~ bloggerii despre Mihai Eminescu, Olia Tira

Bloggerii m-au naebit suka, o făcut milioane pe spatele meu.

~ Pavel Turcu despre blogeri

Un ţăran, nimic mai mult.

~ blogerii despre Pavel Turcu

Pavel Turcu e cel mai tare meme evar (da, cu un a). Cântăreţ, compozitor, chitarist, dansator din buric - sunt doar câteva din multele talente ale lui Pavel Turcu. De asemenea, e considerat de mulţi primul meme moldovenesc.

Bouncywikilogo.gif
Pentru cei fără simţul umorului, aşa-numiţii experţi de la la Wikipedia au un articol despre Pavel Turcu.


Acesta a fost chiar şi nominat cu premiul MTV Music Awards în 2010 pentru "Cea mai bună interpretă", dar a pierdut în faţa unei femei. E probabil regele YouTube-ului în Moldova. Acceptaţi cruda realitate.

Biografie[modifică]

Naşterea şi copilăria[modifică]

Pavel "Paşa" Turcu s-a născut pe 5 Februarie 1966 în, acum capitala ţării, Ungheni, Moldova. Tatăl lui, Leonea Turcu, a fost lăutar, iar mama, horistă.

Activitatea... muzicală...[modifică]

Pavel Turcu şi-a început cariera muzicală cântând la nunţi, botezuri şi cumătrii. În perioada de criză social-politică care a lovit Republica, acesta a fost nevoit să accepte şi oferte de bocitoare la înmormântări.

Eurovision[modifică]

Pentru că e fan Dan Bălan, Pavel Turcu şi-a zis că n-ar fi rău să-i urmeze soarta şi să se înscrie şi el la Eurovision. Participarea lui a fost un succes. Fiind susţinut de bloggeri şi de fanii de pe Facebook şi Odnoklassniki, Pavel Turcu şi-a făcut drum până în finală. Acolo juriul "profesionist" a hotărât însă s-o trimită pe Olia Tira să ne reprezinte la Oslo. Juriu prostuţ.

Post-Eurovision[modifică]

Chiar dacă n-a fost la Eurovision, Pavel Turcu şi-a câştigat pâinea. Acum e interpretul cu cele mai multe CD-uri vândute din Moldova. El a rup relaţia cu bloggerii, motivându-şi decizia prin faptul că a fost păcălit de aceştia. Blogerii, conform lui Turcu, au făcut milioane şi nu s-au împărţit cu el.

Discografie[modifică]

  • ieuroovizioon
  • Şu-la-la


v d e h
Republica Moldova

Flag map Moldova.png
Stema moldovei.jpg