Unionism

De la Neciclopedia
Salt la: Navigare, căutare

Unionism--stare a spiritului, când dragostea către România devine mai puternică decât instinctul de autoconservare, viața socială, dorința sexuală și starea dermatologică a pielii. Sunt dușmanii de moarte ai moldoveniștilor, deși împart mai toate comportamentele bizare cu aceștia.

WTF is this shit?[modifică]

Dacă pe scurt, unioniștii sunt oamenii care doresc să realizeze unirea politică a Republicii Moldova cu România. În cazuri mai grave, ei de asemeni vor să alipească la noul stat Bucovina de Nord și Bugeacul, restabilind astfel România Mare. În cazul și mai grave, ei vor să meargă mai departe ca unioniștii interbelici și să adauge la noul stat toate teritoriile unde locuiesc măcar ceva măcar cât de cât români, cum ar fi: Transnistria, în hotarele dintre Nistru și Bugul de Sud, provincia sârbă Voivodina și Cadrilaterul(unde, după perioada postbelică români nu au rămas deloc, dar unioniștilor le este pohui). Unele specimene au învățat bine la școală și știu că mai există și triburi sălbatice de români balcanici, ca de-o pildă: istro-românii, aromânii și megleno-românii. Unioniștii se simt datori să-i apare și să-i reîntoarcă în sânul poporului. Aromânii se simt nedumeriți.

Unirea românilor în UE[modifică]

Odată cu angajarea României la post de măturătoare în UE, unioniștii au început să se scarpine în cap și să se gândească cum va fi posibilă Marea Unire în așa context. Reamintim că statul român a fost nevoit să renunțe la pretențiile teritoriale față de Ucraina pentru Bucovina de Nord și Bugeac, pentru că europenilor nu le trebuiesc conflicte înghețate la hotar, sau, în limbajul unionist "Canaliile de jido-masoni au scuipat în inima sfântă ortodoxă a românismului renunțând la frații noștri din afara granițelor!!! Bawwwww!!". Reamintim, de asemeni, că Base I al României chiar în ajunul aderării le-a propus moldovenilor să se autosepare de transnistreni, să se unească po-bâstromu cu România și să intre împreună în UE. Toți au înțeles că a fost demagogie rafinată, afară de Vovcik, care timp de vreo lună rostea discursuri indignate la mașina de spălat creierii
Soluția a fost găsită repede, și anume mitul (practic deja devenit meme) că românii se vor uni în sânul UE. Funcționează așa: România e deja în UE, a rămas numai ca și Moldova să adere(lol) și atunci, hotarele fiind abolite, românii vor deveni din nou frați.

Cum arată?[modifică]

Poartă panglici tricolore, pe care și le prind de haine și ghiozdane sau le leagă la mână sau împrejurul capului(ca ninja!). Unul dintre coeditorii acestui articol cunoaște personal pe un pacient care purta panglica în loc de șireturi la adidași. Ba chiar mai grav, un co-administrator al Neciclopediei poate fi văzut bântuind Moldova cu tricolorul la mână. Poartă tricouri cu hărți ale Moldo-României Unite sau ale României Mari, uneori cu inscipția "Basarabia pământ românesc". Poartă sigle, iarăși, prinse de haine sau ghiozdane, cu tricolorul sau harta României Mari.

Un lingură de realism în butoiul de spermotoxicoză[modifică]

Dacă aveți vreun prieten unionist(cel mai probabil îl aveți) și vreți să-l puneți pe gânduri, dați-i una din următoarele întrebări:

 • ce facem cu minoritățile naționale: ruși, ucraineni, găgăuzi, bulgari, bieloruși?
 • cum se va comporta Transnistria și Găgăuzia în caz de Unire? Vrea unionistul vostru să plece la război chiar în seara Marii Uniri?
 • ce vom face cu decalajul economic? Dacă în cazul Germaniilor, diferența economică era de 3 ori în favoare vestului, iar regiunile estice și acum rămân un fel de "est sălbatic și sărac", atunci decalajul dintre RM și România e de mai mult de 10 ori în favoarea ultimei.
 • vor vrea oare românii actuali să finanțeze visul unirii din propriul buzunar?
 • ce vom face cu discriminarea? Chiar și acum moldovenii suferă din cauza mai multor stereotipuri, ce se va întâmpla atunci când românii actuali, care și așa ne privesc ca pe ruda săracă, vor trebui să ne întrețină și europenizeze din propriul buzunar?

Cum să-i trollezi?[modifică]

Simulați următoarele trăsături de comportament:

 • vorbiți cât mai rusificat și țărănește posibil(asta îi irită ca pizdețul)
 • dacă îi trollați IRL și pacientul are "Accent dE DâmbovițA", plângeți-vă că înțelegeți cam greu accentul lui
 • analogic, dacă folosește vreun neologism, zi-i că nu înțelegi cuvântul acesta
 • dacă folosește vreun românism hazliu pentru urechea moldovenească, nu ezitați să râdeți în hohote spunând "Ia ibu și limbî rjacinaia!"
 • dacă îi trolezi ne-IRL, folosește formele romîn, romîni, romînește etc Sau, și mai bine, rromîni, rromînește

Spuneți-i una dintre următoarele fraze/întrebări:

 • toți românii sunt țigani/hoți
 • europenii îi disprețuiesc și îi urăsc. Să călătorești prin UE cu pașaport românesc e de parcă ai călători cu un pantof mânjit în căcat
 • italienii se plâng că românii jefuiesc/omoară/violează
 • am privit ieri TVR1 și nu am înțeles mai nicio pulă din ce vorbea dictorița. Cum pot fi limbile echivalente dacă eu nu înțeleg româna?
 • sormia învață în România și a spus că mai mari svoloci ca ei nu există pe acest pământ
 • fratemio a fost cu mașina în România, s-a oprit la un magazin să-și cumpere țigări, iar când s-a întors mașina era fără roți și CD-player
 • bunicmio mi-a povestit că românii ucideau/jefuiau/violau moldovenii
 • bunelmiu mi-a spus că când erau românii rodea sfeclă de zahăr de foame, iar când au venit rușii s-au făcut colhozuri și toți trăiau din belșug
 • românii sunt fașîști! au luptat de partea nemților!
 • românii sunt curve cu două fețe! ba au luptat de partea nemților, ba cu rușii!
 • românii ne-au trădat! în '40 s-au retras din Basarabia fără niciun foc de pușcă!
 • Ștefan cel Mare a luptat contra românilor!
 • românii singuri fug din România fără să privească în urmă, iar tu vrei încolo!

etc etc

Vezi și[modifică]

Redobândirea cetățeniei române